11 ting nordmenn ofte låner penger til.

Nordmenn feirer kjærligheten – De låner penger til blant annet gifteringen, boligen og ferien.

Det er mange grunner til å ta opp et forbrukslån. Her kan du se hva nordmenn ofte låner penger til.

Forbrukslån har blitt populære blant nordmenn som ønsker å nyte livet, kjøpe bil eller skaffe seg andre materielle goder, eller ha fantastiske opplevelser med familien.

Vi har snakket med noen av de mange norske kundene våre om hva de ønsker å bruke forbrukslånet til. Nedenfor er et utvalg av de 11 mest populære låneformålene:

Lån til ferie

Nordmenn er uten tvil et folkeferd som liker å reise og oppleve andre kulturer. Vi ser at mange kunder ønsker å låne penger til ferie, for å kunne glede familien med hyggelige opplevelser. Uansett om det dreier seg om en reise til eksotiske destinasjoner, en skiferie eller en storbyferie, kan det gi minner for livet for hele familien. Her kan et billig forbrukslån være en hjelp som gjør det mulig å realisere feriedrømmen. Det kan også være snakk om et mindre lån – et såkalt smålån på for eksempel 5 000 kr – til en liten utflukt med familien. Uansett hva man finner på, er det populært blant nordmenn å bruke penger på opplevelser med familien.

Refinansiering av dyre smålån og kredittkortgjeld

Mange nordmenn har heldigvis oppdaget de store besparelsene som kan være forbundet med refinansiering av gjeld uten sikkerhet. Her kan dyre kvikklån, smålån og sms-lån refinansieres til ett billigere samlelån. Å låne penger for å refinansiere kan være en svært effektiv måte å få mer kontroll over økonomien og spare penger. Les mer om muligheter for refinansiering i vår artikkel "OPNÅ EN STOR BESPARELSE: Skift dyre lån ud med et samlelån"

Lån til nytt hjem (depositum, møbler, flytting etc.)

Å flytte til et nytt hjem kan fort bli en dyr fornøyelse. Når du skal leie en ny bolig kreves det oftest et depositum som tilsvarer flere måneders leie. Uten oppsparte midler kan det derfor være behov for litt hjelp i form av et lån uten sikkerhet. Et billig forbrukslån kan også brukes til nye møbler, oppussing eller andre viktige ting du gjerne vil låne penger til for å føle deg hjemme i den nye boligen.

Nordmenn liker å feire kjærligheten

Lån til gifteringer

Før selve bryllupet og bryllupsreisen kommer utgiftene til gifteringer. Det er ikke alle som har spart opp nok penger til gifteringer, et viktig smykke som symboliserer evig kjærlighet til partneren, og som man skal gå med resten av livet. Da kan et lån uten sikkerhet være redningen. Med et gunstig forbrukslån kan man få økonomisk frihet til å kjøpe ringene man ønsker, og så nedbetale dem etter hvert, i tråd med den økonomiske situasjonen man er i.

Lån til bryllup

Et bryllup, og det å gifte seg med den personen man elsker, er for mange mennesker en av de største begivenhetene i livet. Derfor er mange nordmenn forståelig nok også villige til å bruke mange penger på bryllupet og den etterfølgende bryllupsreisen. Det er ikke alltid sparepengene er nok til å dekke utgiftene for den store dagen. Derfor velger mange nordmenn å ta opp forbrukslån uten sikkerhet for å finansiere alt fra brudekjole og bryllupsmiddag til etterfølgende feiring.

Lån til bryllupsreisen

De fleste som gifter seg drar på bryllupsreise. Mange nordmenn velger eksotiske himmelstrøk, andre velger et sted som ikke er så langt unna. Men felles for de fleste er at bryllupsreisen er noe helt unikt. På denne spesielle reisen ønsker de færreste nordmenn å spare på pengene, og derfor kan et forbrukslån være et godt tillegg til sparepengene man har til rådighet.

Låne penger til den nybakte familien

Det er en lykkelig tid når man blir nybakte foreldre. Men ofte koster det mange penger å kjøpe barnevogn, klær og andre babyting. Det er ikke sikkert man har klart å spare opp nok penger til alt man trenger. Da kan et lån uten sikkerhet være løsningen, så man kan kjøpe barnevogn og andre nødvendigheter i fred og ro. Det gjør det lettere å konsentrere seg om den viktige nye rollen i livet.

Billån

Det er også populært å låne penger til å kjøpe en ny eller brukt bil. Vi ser at flere av kundene våre finansierer bilkjøp med billige forbrukslån med fast rente. Til dette formålet er det også praktisk å benytte seg av en sammenligningstjeneste for forbrukslån uten sikkerhet.

Lån til opplevelser med venner og familie

Det kan være flott å kunne glede for eksempel barna sine med en gave, opplevelser eller hjelp til innskudd til en ny leilighet. Her vil et billig forbrukslån gi mulighet til å kunne glede barna eller partneren, når oppsparte midler ikke er tilstrekkelige. Via Pengi.no kan du sammenligne lånetilbud fra 15+ banker og långivere, og dermed noen av Norges beste forbrukslån. Alle lån er uten sikkerhet, noe som betyr at du ikke stiller dine personlige eiendeler som pant for lånet.

Lån til boligen

Det er populært å låne penger til oppussing av hjemmet eller hytta. Det kan være alt fra nytt bad til energioptimalisering, eller kanskje et nytt kjøkken eller andre forbedringer av boligen. Det kan være en svært god investering å ta godt vare på boligen sin. Et billig forbrukslån kan bidra til å øke den totale verdien av boligen eller gjøre den lettere å selge.

Lån uten sikkerhet på dagen, dra på handletur!

Med et lån uten sikkerhet på dagen er det også svært populært å dra på handletur. Fordi det er et lån uten sikkerhet, er det ingen krav til hva du bruker pengene til. Dette benytter mange nordmenn seg av, for å kjøpe akkurat det de har gått og drømt om. Det kan være alt mulig, som nye klær, elektronikk eller noe helt annet. Her er det bare fantasien som setter grenser.