Finn ditt riktige billån!

Sammenlign billån fra 15+ banker og långivere

Slik fungerer Pengi™

1. Søk via vår sikre låneportal

Du fyller kun ut informasjonen en gang, hvor vi sender søknaden til 15 troverdige banker. Ja, trygt og uforpliktende!

2. Bli matchet med de beste lånene

Gå forbi køen og få opptil 15 lånetilbud i dag – tjenesten er helt uforpliktende. Du finner de beste lånetilbudene og kan velge fritt.

3. Nå kan du velge ditt beste billån

Spar penger på det riktige lånet. Rask utbetaling direkte til din konto.

Finn ditt beste billån!

Er du interessert i et billån? Ønsker du endelig å få drømmebilen i hus eller trenger du å oppdatere til DAB-radio? Uansett om du ønsker å realisere kjøpet av den ultimate bilfantasien eller om bilen har et moderniseringsbehov, vil et billån fra en sammenligningstjeneste hjelpe deg å gjøre bildrømmen til virkelighet! Din ene søknad blir sendt til 15 troverdige banker og långivere. Du kan velge det rimeligste billånet du får. Prosessen er gratis og smertefri. Søk trygt og uforpliktende i dag.

Bilfinansiering - Velg billigste billån

Det finnes flere muligheter ved finansiering av bil. Det er bankene selv som avgjør hva slags lån til bil du får - det avhenger som regel av lånebeløpet. Tjenesten lar deg sammenligne forskjellige billån, skreddersydd etter ditt behov. Det mest tradisjonelle billånet er billån med sikkerhet. Dette betyr at lånegiver har sikkerhet i form av pant i bilen eller andre eiendeler. finansiere bilkjøpet ditt med sikkerhet i fast eiendom gir deg trolig bedre rentevilkår enn med sikkerhet i bilen.

En annen mulighet er billån uten sikkerhet, som betyr at man ikke trenger å stille sikkerhet i bilen, i motsetning til for eksempel et boliglån hvor man garanterer lånesummen i eiendommen. Med andre ord unngår man ved billån uten sikkerhet å sette pant og/eller salgsplan på bilen. Tjenesten lar deg låne opptil 500 000 kroner uten sikkerhet og pant. Renten blir kalkulert på en individuell vurdering. Det er bankene som vurderer hvilket type lån du får innvilget, dette avhenger av lånesum og egenandel.

Sammenlign billån og få bankene til å kjempe om deg

Som lånetaker er det viktig å velge rett lånetilbyder. Derfor er det lønnsomt å sammenligne billån og rentesatser slik at du velger det billigste billånet. Dette kan oppleves som en krevende prosess, noe vi er fullt klar over. Derfor lønner det seg å ta nytte av tjenster som samler inn flere lånetilbud for deg! Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut og sende inn vårt søknadsskjema. I mellomtiden kan du slappe av og fantasere om drømmebilen. Søknaden blir sendt til over 15 långivere som kjemper om deg. Blir du godkjent tikker det inn lånetilbud og du kan velge lånet du ønsker og signere med BankID. I noen tilfeller vil det være mulig å oppnå inntil 100 % bilfinansiering.

Beregne kostnaden med en lånekalkulator

Du kan fylle ut hvor stort lånebeløp og nedbetalingstid du trenger lengst oppe på siden, deretter får du en oversikt over ca. hvor mye lånet kan koste deg hver måned. Det gjør det enkelt for deg å vite om du kan få råd til et billån eller ikke. Om det blir for dyrt kan du vurdere bilens pris på nytt, eller om du må spare opp litt mer før du kjøper den. Den faktiske månedskostnaden bestemmes dog først etter du sender inn søknaden din og en kredittundersøkelse blir gjennomført. Vi anbefaler deg også å lage et budsjett før du søker om lån. havne i betalingstrøbbel er aldri bra. Et eksempel på et budsjett er å regne ut hvilke faste utgifter og andre forbruk du har på en månedlig basis, da kan det også være greit å inkludere fremtidig bilutgifter. Dette lar deg også få et overblikk over hvilke forbruksområder du kanskje kan redusere. Det kan fort skje at man bruker mye penger dersom man ikke har oversikt over sitt eget forbruk.

8 fordeler med billån

Få råd til drømmebilen i dag

Skreddersy billånet etter dine ønsker

Velg ditt billigste billån

Søk uforpliktende

Bli matchet med de beste lånene

Sammenlign lånetilbud fra 15+ banker og långivere

Lån opptil 500 000 kr

Mulighet til å få skattefradrag for renter

Nedbetalingstid på billånet

Normalt sett har et kjøp av ny bil med billån en nedbetalingsstid på 10 år. Ved kjøp av bruktbil vil som regel lånegiver at bruktbilen skal være nedbetalt innen bilen er 13 år. Lenger betalingsfrist kan være oppnåelig, det kommer an på banken og lånet.

En tommelfingerregel er likevel å nedbetale billånet på mellom 3-5 år på grunn av bilens raskt synkende verdi. Tar du opp et billån gjennom boliglånet ditt, bør du også prøve å nedbetale det over samme tidsperiode som et vanlig billån, med tanke på at rentesatsen normalt sett løper over lang tid.

Lån til bil

Det er ingen krav om eierskap til bil, men du må være over 18 år for å søke om billån. I tillegg må du ha økonomisk stabilitet. Hvis ditt økonomiske utgangspunkt ikke er tilfredsstillende, kan banken kreve at det stilles med kausjonist. Uavhengige om det er en eller flere kausjonister for samme krav, betyr det uansett at det er en tredjepart som står medansvarlig for lånet. Dette er en garanti for banken at billånet vil bli betalt. Du kan søke om et billån for alle kjøretøy som er registrert som enten person- eller varebil.

Det er likevel noen faktorer som kan gi deg som forbruker et gunstigere billån. For det første gir noen banker billig billån til miljøvennlig biler. Det vil si el- og hybridbiler, biler med mindre utslipp enn 120 g/km eller biler som kjører på naturgass eller Etanol (E85). For det andre kan ditt ansettelsesforhold påvirke rentesatsen.

Studerer du eller er er uten fast arbeid, kan dette påvirke banken til å sette en høyere rente, ettersom du ikke har fast inntekt. Andre avgjørende faktorer kan være sivilstatus, medlemspriser og alder, men generelt sett sies det at jo høyere egenkapital du har, jo lavere rente får du. Hva som er avgjørende kriterier er ulikt fra bank til bank. Ved at søknaden din sendes til over 15 banker og långivere øker dine sjanser for å sikre deg ditt beste billån, med utgangspunkt i dine forutsetninger som fremtidig bileier.

Sånn får du det beste billånet

Ved å sammenligne før du låner så får du en bedre oversikt over dine muligheter. Rentene varierer kraftig mellom ulike långivere, men å selv sammenligne kan være veldig tidkrevende. Via Pengi.no sin tjeneste kan du sende inn èn søknad som deretter sendes videre til mer enn 15 ulike långivere og banker. Så kan du i ro og mak velge det beste billånet til akkurat deg. En annen ting du kan gjøre er å søke med en medøker. Det vil kunne gi deg enda bedre muligheter til å få et lån med gode vilkår.

Billån uten sikkerhet i bilen

Når man kjøper bil gjennom en bilforhandler og trenger et billån blir det ofte tatt sikkerhet i bilen. En del banker tar også bilen som sikkerhet, selv om du kjøper den privat. Det finnes flere fordeler med å ta bilen som sikkerhet, blant annet blir renten oftest en anelse lavere enn uten sikkerhet. Dette er fordi banken får en garanti på at pengene tilbakebetales. Ulempene er at du kan miste bilen dersom du misser dine tilbakebetalinger.

Når det kommer til kravene for å ta billån så trenger du være norsk statsborger, ha en årsinntekt på over 120 000 kr og være over 18 år. Dog krever mange långivere at du skal være litt eldre og ha en høyere inntekt. Bankene tar en kredittsjekk for å sjekke at du har fast inntekt og ikke har noen betalingsanmerkninger.

Din rente avgjøres etter kredittsjekken. Før du søker får du selvfølgelig en estimert månedskostnad oppgitt i søknaden. På den måten kan du se omtrent hvor mye du har råd til å låne.