10 tips som kan få deg til å spare penger på reisen din

Er du også som oss som liker å reise med en god følelse om at du har fått det beste ut av pengene dine når du har bestilt reise og under reisen. Da ber vi deg lese disse 10 tipsene som kan gjøre at du sparer mange penger og sitter igjen med den gode følelsen.

1. Benytt deg av mulighetene for privat overnatting

Airbnb er verdens største plattform for privat overnatting og har siden det ble stiftet i 2008 erstattet mange hotellrom på grunn av billige priser og enkelhet. Du kan enkelt finne en leilighet og booke den via Airbnb. Prisene varierer veldig i forhold til beliggenhet, standard og antall personer. Tjenesten foregår slik at du kan leie et rom eller en hel leilighet som noen andre eier for en periode. Tall fra Airbnb-rapporten som omhandler tjenesten i Norge og Oslo viser at 205 000 nordmenn benyttet seg av Airbnb i perioden 1. januar 2015 - 1. januar 2016. Samtidig bidrar Airbnb positivt til turistnæringen både i Norge og andre land

2. Booking via hotellsider

En annen måte å spare penger på kan være å bestille hotellrom via forskjellige bookingsider. Hotels.com, expedia.no og booking.com er tjenester som har skrevet under en kontrakt om at de skal kunne tilby hotellrom til lavest mulig pris. De reserverer et antall rom i forveien som de må gi fra seg innen 48 timer om de ikke er solgt. Derfor kan det fortsatt være ledige rom på et hotell selv om disse sidene viser noe annet. Du kan spare penger ved å benytte deg av disse sidene, men det betyr ikke at du får det fineste rommet. Flere hotelldirektører forteller at de gir de beste rommene til stamgjester, de nest beste til de som har bonuskort hos hotellkjeden og de dårligste rommene går til de som benytter seg av de online booking sidene og ikke bestiller gjennom hotellet sin egen hjemmeside.

3. Bestill flybilletter tidlig

Ved å bestille flybilletter for en kort reise en måned før og flybilletter for en lang reise seks uker før vil du kunne få de beste prisene. Hvis du bestiller nærme avreise vil du måtte betale vesentlig mer for dine billetter. Etter fire uker begynner prisene å stige sakte helt til det kommer til en viss grense som vanligvis er mye høyere enn det prisnivået billettene først lå på. Vi blir alle sammen irriterte over å føle oss presset til å måtte bestille flybilletter til høye priser, så vær tidlig ute med å bestille og planlegge ferien.

Les også: 5 tips til hvordan du kan få råd til din sommerferie

4. Den beste dagen å bestille hotellrom

Undersøkelser viser at den beste dagen å bestille et hotellrom på er søndag etter kl. 14. Hvis du bestiller da så får du mulighet til å snakke med folk i resepsjonen, fordi bookingansvarlig har fri for helgen. Disse personene har ofte en god oversikt og har muligheten til å gi deg et bra rom til en gunstig pris.

5. Betal med lokal valuta

Når man er i utlandet og betaler med kort kan man ofte velge om man vil betale i norsk valuta eller i lokal valuta. Som ofte tenker man at å betale i norsk valuta er best fordi da vet man nøyaktig hva man har betalt. Dette er ikke sant, fordi når du betaler i norsk valuta kommer det i tillegg et vekslingsbegyr, derfor er det billigst å betale i den lokale valutaen.

6. Reis til de mindre flyplassene

Heathrow i London, Suvarnabhumi i Bangkok og Charles de Gaulle i Paris er eksempler på store flyplasser der det er dyrere å lande for flyselskapene. Derfor må du også betale en høyere pris på din billett om du velger å dra til disse flyplassene. Om du velger å være fleksibel og kan benytte deg av andre flyplasser som ligger litt lengre utenfor byen kan du spare mange penger. Du kan for eksempel heller reise til Gatwick i London, Don Muang i Bangkok eller Orly i Paris og spare flere hundre kroner. Transporten fra flyplassene koster som regel det samme selv om det kan ta lengre tid fra de mindre flyplassene. Derfor kan vi anbefale at du tenker over hvor mye tid du har og ser på forskjellige muligheter når du bestiller flybilletter.

7. Fly på andre tidspunkter

Fredag og søndag er de mest populære dagene å reise på. Prisene er dyrere disse dagene fordi etterspørselen er som regel større enn hva flyselskapene kan tilby. Derfor kan det lønne seg om man heller reiser torsdag og mandag.

8. Sjekk flybillettene etter at du har kjøpt de

Det mange ikke vet er at flere flyselskaper gir deg åpent kjøp i 24 timer. Dette betyr at du kan kansellere reisen og få tilbake pengene. Prisene varierer fra dag til dag, og om du sjekker både hotellpris og billettpris etter at du har betalt kan du avbestille og foreta et nytt kjøp når prisen er billigere. Her kan du spare opptil flere penger.

9. Spis hjemme

Om du for eksempel velger å benytte deg av Airbnb har du mulighet til å få en leilighet med kjøkken. Dermed kan du spare mange penger på å lage frokost eller middag i leiligheten enn å dra på restaurant til hvert måltid. Du kan også se etter lokale råvarer som typisk er billigere og mer ferske enn de utenlandske. Det vil si at du kan spare mange utgifter på mat, men husk at det også er lov å kose seg litt ekstra med å spise ute noen av dagene.

10. Benytt deg av lokaltransport

Du kan spare mange penger på å benytte deg av lokaltransport enn å ta for eksempel taxi overalt. Som regel har de fleste steder et reisekort du kan kjøpe, fylle på penger og benytte deg av i tiden du er der. Eksempler på dette er Oyster Card i London eller Octopus Card i Hong Kong. Flere av disse kortene gir det også muligheten til å få tilbake pengene som er igjen på kortet når du skal reise hjem. Ofte er også kollektivtransporten bra og man kommer seg raskere frem enn å sitte i kø i en taxi.

Hvis du nå er i gang med å spare til din ferie kan du også bruke tjenesten vår til å ta opp et forbrukslån eller refinansiere. Dermed kan du få enda bedre råd til din reise! Vi hjelper deg med å få mer penger på kontoen, derfor er disse 10 tipsene gode å ha i tankene når du velger å bruke pengene.